Γιατί χρειάζομαι το Social Media MarketingΤι είναι το social media marketing;

Το social media marketing αφορά όλες τις πιθανές ενέργειες που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να αυξήσει τους πελάτες της και φυσικά τα κέρδη της.

Ας δούμε ποιες βασικές ενέργειες περιλαμβάνει το social media marketing.

Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την σημαντικότητα των social media, με άλλα λόγια, πλέον όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν έναν business account στο Facebook και πλέον και στο Instagram.

Δύο πλατφόρμες με απίστευτη δυναμική, με σχεδόν 3 δις χρήστες και με πάνω από το 50% να ψάχνει για προϊόντα μέσα από εκεί γίνεται αντιληπτό πως η παρουσία της επιχείρησης στο Facebook είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Και ας μην γελιόμαστε, είτε μεγάλη επιχείρηση, είτε ακόμη και ένα τοπικό μαγαζί μπορεί να έχει μια πιθανή τεράστια αγορά να μας χτυπά την πόρτα και να γίνεται πιθανή μας πελατεία.

Το κάθε ένα από αυτές τις πλατφόρμες χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση αν και χρειάζεται πρώτα μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Η κάθε δημοσίευση στην κάθε πλατφόρμα πρέπει να έχει λόγο και σκοπό, να έχει στόχο το κατάλληλο κοινό και φυσικά να έχει την δυνατότητα να μπορεί να γίνει μέρος μιας ολόκληρης καμπάνιας.

Και εδώ πάμε στο στοιχείο που μπορεί να απογειώσει όλες τις επιχειρήσεις. Τις διαφημιστικές δυνατότητες που έχουν αυτές οι πλατφόρμες.

Πλέον το Facebook έχει δημιουργήσει μια ενιαία πλατφόρμα διαφήμισης και για τα δύο μέσα και εδώ χρειάζεται εμπειρία, γνώση, δημιουργικότητα, φαντασία και κατανόηση για το κοινό της επιχείρησής σας.

Και για να κλείσουμε, η αναγνωσιμότητα που αποκτάτε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι τεράστια. Και αυτό έχει σαν συνέπεια οι πελάτες να αυξάνονται και φυσικά τα κέρδη σας.

 

 

Please follow and like us:
Digiads

Author Digiads

More posts by Digiads