Γιατί είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε επιχείρηση το τουριστικό marketing;

Αν έχεις ξενοδοχείο, τουριστικό κατάλυμα ή εξοχική κατοικία βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν κάνεις ενέργειες πάνω στο μάρκετινγκ τότε σύντομα θα βρεθείς εκτός αγοράς.

Μια σύντομη αναδρομή –  κι αρκετά συμπυκνωμένη – πως λειτουργεί το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα.

Πριν αρκετά χρόνια ήταν τουριστικά γραφεία του εξωτερικού όπου έκλειναν μεμονωμένα συμβόλαια με ξενοδοχεία και καταλύματα, μικρά ή μεγάλα και τα οποία μεταπωλούσαν με ένα υπερκέρδος.
Στην συνέχεια εμφανίστηκαν οργανωμένα τουριστικά πρακτορεία και αργότερα οι tour operator (Σαν την Thomas Cook και την Detur που έκλεισαν και έμειναν συμβόλαια απλήρωτα).

Μέχρι που στην ζωή μας μπήκε για τα καλά το διαδίκτυο και το digital κομμάτι του επιχειρείν πήρε άλλο δρόμο.
Και κάπως έτσι εμφανίστηκαν οι πλατφόρμες της booking και το airbnb, εξυπηρετώντας άλλες ανάγκες και σκοπούς η κάθε μία.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 2022, όπου μια πετυχημένη για τον τουρισμό χρονιά κλείνει.
Το κλείσιμο της detur δείχνει την μεταστροφή του καταναλωτή στο ψηφιακό κομμάτι.
Αν έχεις τουριστικό κατάλυμα δεν χρειάζεται να επενδύσεις πάρα πολλά στο μαρκετινγκ της επιχείρησης. Δεν χρειάζεται να έχεις ένα οργανωμένο τμήμα marketing, άλλα έναν καλό εξωτερικό συνεργάτη να σου κάνει και να εφαρμόσει μια στρατηγική η οποία θα σου αποφέρει περισσότερες κρατήσεις και περισσότερα κέρδη χωρίς να χρειάζεσαι το στήριγμα 3ων και ίσως επικίνδυνων συνεργατών.

  1. Χρειάζεσαι έναν εξειδικευμένο επαγγελματία προκειμένου να σχεδιάσετε μια μοντέρνα ιστοσελίδα με ένα αυτόνομο σύστημα κρατήσεων (booking engine)
  2. Μια στρατηγική για να προβληθείς στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω δημοσιεύσεων, διαφημίσεων σε αυτά αλλά και στο δίκτυο της Google
  3. Μια επαγγελματική φωτογράφιση που θα αναδείξει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της επιχείρηση
  4.  Μια γενικότερη πρόταση στρατηγικής ψηφιακού μαρκετινγκ για την προώθηση της επιχείρησής σας (Ξενοδοχείο, βίλα, Resort) γενικότερα- και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Θέλετε να μάθετε πόσες ακόμη ενέργειες μπορείτε να κάνετε προκειμένου να έχετε αύξηση στις κρατήσεις σας και μεγαλύτερα κέρδη στην τουριστική σας επιχείρηση;

Επικοινωνήστε μαζί μας

Please follow and like us:
Digiads.gr

Author Digiads.gr

Digiads.gr Εταιρεία ψηφιακού marketing. Social Media Management, SEO reports, web design.

More posts by Digiads.gr